WATERTUNE C

EPAC
NL- 4631 HV  Hoogerheide
The Netherlands


Mobiel: +31-(0) 6-51804676

Email:    epacho@planet.nl  


Home Producten Products Produkte Other languages Animal health

SEeMAX en Prem’s: U heeft nu een bewezen alternatief!Het gevolg kan zijn dat er teveel 2e soort eieren in de consumentenverpakkingen terechtkomen. Dit is voor u een onwenselijke situatie, maar ook voor uw afnemers om maar niet te spreken over mogelijke klachten van consumenten.


Traditioneel schouwen door visuele waarneming is niet meer voldoende om aan de kwaliteits eisen van uw afnemers tegemoet te komen.


Het schouwen van eieren door visuele controle is een vermoeiende bezigheid voor de ogen van uw medewerker/ster en leidt al na korte tijd tot onnauw-keurigheden.

SEeMAx Evolution tot 270.000 eieren/uur !        

SEeMAx Prem’s tot 50.000 eieren/uurHet Franse bedrijf SD2B heeft, na vele jaren van onderzoek, midden negentiger jaren onder de naam SEeMAx twee electronische schouwsystemen geïntroduceerd (Evolution tot 180.000 eieren per uur en Prem’s tot 50.000 eieren per uur) waarmee eieren automatisch kunnen worden gecontroleerd op alle bekende kwaliteits afwijkingen. De SEeMAx systemen zijn compatibel met alle elektronisch gestuurde sorteermachines en kunnen worden geplaatst op sorteermachines met 6, 12 of 18 banen. Wijzigingen aan uw sorteermachine zijn in principe niet nodig.


In de op Windows gebaseerde software stelt u voor elke afwijking de kwaliteits limieten in. De eieren worden vervolgens conform deze instellingen elektronisch geschouwd. De levering van een kwaliteits, product is een feit en klachten met als mogelijk gevolg reputatieschade behoren tot het verleden.


Het bedrijf SD2B heeft een goede reputatie in Frankrijk, Spanje, België, Nederland, Duitsland en Brazilië als fabrikant en leverancier van elektronische schouwapparatuur die uitsluitend voldoet aan de hoogste kwaliteits eisen. Grote pluimveebedrijven en eierpakstations uit andere continenten melden zich in toenemende mate omdat zij de voordelen van de schouwsystemen van SD2B onderkennen. Aan de ontwikkeling van deze nieuwe markten wordt veel aandacht besteed.


Mocht u willen weten of elektronisch schouwen op uw sorteermachine tot de mogelijkheden behoort, dan nodigen wij u uit vrijblijvend contact met ons op te nemen.


Zo’n ei wilt u absoluut
niet in de verpakking zien!Kneus en breuk bieden ziekmakende bacteriën de kans de ei-inhoud te verontreinigen met als gevolg gezondheidsrisico’s voor de consument. Het controleren van eieren voor aankoop vermindert de kans dat de consument wordt blootgesteld aan ziektes die kunnen ontstaan als gevolg van schaalbreuk. Beschadigde eieren bevatten een groter aantal bacteriën en mogen niet als geschikt voor consumptie worden beschouwd.


Feiten:

Vuilschalige eieren zijn bedekt met bacteriën die de inhoud van een ei kunnen aantasten.  Wassen van vuilschalige eieren zou een optie kunnen zijn maar is in de EU officieel niet toegestaan omdat dit proces de cuticula op de eischaal kan verwijderen met als gevolg een onnodig vochtverlies van de ei-inhoud. Bacteriën zoals Salmonella Enteritidus kunnen via de méér dan 9000 poriën in de eischaal of door kneus en breuk of haarscheuren de ei-inhoud bereiken.
Het bovenstaande onderstreept het belang van 100% nauwkeurig schouwen als belangrijke bijdrage aan het imago van een kwaliteits product.


Elektronisch schouwen verschaft u dus
 de zekerheid van een kwaliteits product.


Belangrijke redenen waarom de electronische

schouwsystemen van SD2B uw aandacht  verdienen.


 1.  Voor het schouwen hoeft u géén extra personeel meer in te zetten.
    U bespaart dus belangrijk op steeds terugkerende en hoge loonkosten.
 2.  De efficiëntie van uw sorteermachine wordt verbeterd.
 3.  De uitwendige eikwaliteit wordt geoptimaliseerd.
 4.  Klachten van uw afnemers of consumenten, met als gevolg financiële schade, zijn verleden  tijd.
 5.  U verdient uw electronische schouwsysteem snel terug.
 6. In de SD2B schouwsystemen bevinden zich géén bewegende onderdelen.

            Slijtage of vastlopen door stof of vuil is dus niet aan de orde.

 1. Geen bewegende delen maakt dure onderhoudscontracten overbodig.
 2. Eventuele, maar onwaarschijnlijke, storingen worden snel via Internet verholpen.
 3. Communicatie tussen uw electronische sorteermachine en de software van het schouwsysteem is géén probleem.
 4. schaalkleur, kortom alles dat u niet in de consumenten-verpakking
  wilt zien, wordt door de Evolution en Prem’s schouwsystemen uitgesorteerd!  
 5. Eveneens kan een mix van witte en bruine eieren probleemloos worden geschouwd.
 6. Elke reeds gemaakte instelling kan tijdens het schouwen worden gewijzigd of aangepast. Het systeem werkt volledig onafhankelijk. U kunt zelf, mocht u dat nodig vinden, op elk moment terugkeren     naar visueel schouwen.
 7.  Installatie op de transportband naast of in plaats van de schouwcabine, alsmede instructie hoe met de Prem’s te werken, neemt ongeveer één week in beslag.  
 8. Het schouwen van de eieren gebeurt met camera’s. Elk ei wordt maar liefst 36 keer gefotografeerd.
 9. Zowel de camera’s als alle andere onderdelen worden bij streng geselecteerde leveranciers wereldwijd aangeschaft. Vóór assemblage wordt nauwkeurig gecontroleerd of alle onderdelen voldoen aan de opgegeven technische specificaties.
 10. De “high intensity” LED verlichting heeft een levensduur van ongeveer 100.000 werkuren.
 11. Mocht u op een zeker moment besluiten uw sorteermachine te vervangen door een nieuwe dan kan uw SD2B schouwapparatuur met grote waarschijnlijkheid worden overgezet op de nieuwe sorteermachine.
 12. Optioneel: aparte opvang voor leakers.
 13. Optioneel: detectie van bloedstippen (Nu alleen nog in combinatie SEeMAx Evolution).